تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان

میتوان به جرات گفت کشور آلمان قویترین اقتصاد در میان کشور های اتحادیه اروپا را دارا میباشد و علی رغم رکود اقتصادی که دیگر کشور های اروپا نظیراسپانیا ، فرانسه و یونان را دچار ورشکستگی اقتصادی کرده است ، کشور آلمان کماکان به عنوان صحنه اصلی یافتن فرصت های شغلی مناسب در میان کشور های اروپایی محسوب میشود .

دانشگاه های بسیار ممتاز کشور آلمان از یک سو و آینده ی روشن پیش روی دانشجویان دانشگاه های  این کشور و مهمتر از همه رایگان بودن تحصیلات در این کشور باعث شده است تا آلمان به عنوان یکی از کشورهای سرآمد دنیا از لحاظ پذیرش دانشجو مطرح گردد . البته ذکر این نکته نیز ضروری است که دانشجویانی که قصد اخذ اقامت دائم آلمان را پس از اتمام دوره تحصیل ، دارا می باشند ، پروسه بسیار سختی را با توجه به قوانین مهاجرتی آلمان پیش رو دارند . پس وکلای موسسه مهاجرتی نوباوران به این دسته از متقاضیان اخذ اقامت دائم آلمان توصیه میکند تا قبل از اقدام جهت اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان ، به درستی شرایط اخذ اقامت دائم پس از دوره تحصیلی را بررسی نمایند .

تحصیلات ابتدایی در کشور آلمان

کودکان از سه سالگی وارد مهد کودک می شوند . آموزش به طور رسمی در کشور آلمان در مدارس از ۶ سالگی شروع می شود دوره ی ابتدایی در مدارس کشور آلمان به مدت ۴ سال می باشد . پس از دوره ی ابتدایی دوره ی جدیدی آغاز می شود که مدت آن ۶ سال می باشد . در پایان این دوره دانش آموزان بعد از۹ سال تحصیلی ( ۴سال ابتدایی + ۵سال بعد از ابتدایی) مدرک Hanp tschulabschluss یا پس از گذراندن ۱۰ سال ( ۴ سال ابتدایی + ۶ سال بعد از ابتدایی)  مدرک Real schulabschluss  می گیرند.پس از اتمام این دوره دانش آموزان دو راه در پیش روی خود دارند .

راه اول ) مدارس فنی :

پس از انتخاب مدارس فنی هم امکان وارد شدن به بازار کار را دارند و هم انتخاب مدارس عالی فنی کسانی که این دوره را انتخاب می کنند افرادی هستند که وارد شدن به بازار کار برایشان اولویت است نه تحصیلات عالیه . هم چنین بعد از گذراندن این دوره ی فنی وارد مدارس عالی فنی می شوند یعنی مدارس مخصوص که برای این دانش آموزان تعبیه شده .

راه دوم ) ادامه تحصیل در دبیرستان با گرایش های گوناگون :

که پس از اتمام دوره ی دبیرستان وارد دانشگاهها می شوند . این دوره برای دانش آموزانی است که قصد دارند در رشته های گوناگون تحصیل کرده و تحصیلات عالیه داشته باشند. .

تحصیل در مقطع لیسانس کشور آلمان

سیستم آموزشی کشور آلمان به دلیل حساسیت بسیار زیاد دولت آلمان به روی زبان آلمانی طوری طراحی شده است تا تمامی رشته های ارائه شده به زبان آلمانی ارائه شوند .

مقطع لیسانس در کشور آلمان ۴ ساله است افرادی که متقاضی ورود به این مقطع هستند می بایستی مدرک دیپلم را داشته باشند تا بتوانند در این دوره شرکت کنند . هم چنین این نکته حائز اهمیت است که دوره ۴ ساله لیسانس به زبان آلمانی تدریس می شود و فرد متقاضی می بایستی مدرک زبان آلمانی B1یا B2 را داشته باشد . که بهتر است در ایران این مدرک را کسب کرده و بعد به کشور آلمان مهاجرت تحصیلی کند زیرا گذراندن دوره ی کالج زبان آلمانی در کشور آلمان دوره ای است که سفارت را متقاعد و راضی به دادن ویزا به متقاضی می کند و حتماَ باید پذیرش در یک مقطع تحصیلی را برای رفتن به سفارت ارائه دهید .

  • حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور آلمان مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد .

  • هزینه های زندگی

همان طور که در مطالب قبلی ذکر شد تحصیل در کشور آلمان به صورت رایگان است و فرد دانشجو فقط باید هزینه های ماهیانه ی زندگی خود را متقبل شود . که دولت آلمان با توجه به این که به دانشجویان در هفته اجازه کار ۱۰ ساعت را داده است . آنها می توانند بابت هر ساعت کار بین ۷ تا ۱۰ یورو را کسب کرده قسمتی از مخارج زندگی خود را پرداخت نمایند . هزینه زندگی در آلمان حداقل ۵۰۰ یورو در ماه می باشد که بیشترین هزینه را مسکن در بردارد. ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور آلمان را داشته باشد قبل از رفتن به آلمان و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در آلمان است.

کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور آلمان مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان آلمانی مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی راپیداکنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند . این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور آلمان بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور آلمان کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم پروسه گرفتن پاس آلمانی را بگذرانند.

تحصیل در مقطع فوق لیسانس کشور آلمان

آلمان با داشتن معتبرترین دانشگاه های اروپا،سر آمد کشور های اروپایی در بحث آموزش است و به همین دلیل بسیاری از علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نظیر دکترا کشور آلمان را برای اتمام دوره فوق لیسانس خود انتخاب می کنند،چرا که ایشان می توانند بصورت کاملا رایگان مدارک تحصیلی خود را از بهترین دانشگاه های اروپا اخذ نموده و شانس خود را جهت اخد بورسیه های تحصیلی در مقطع دکترا افزایش دهند.دوره تحصیلات کارشناسی ارشد در کشور آلمان دو ساله است .

  • زبان تدریس

دروس دانشگاهی کشور آلمان به دو صورت آلمانی و انگلیسی تدریس میشوند .

متقاضیان به اخذ پذیرش تحصیلی به زبان آلمانی ، می بایست مدارک دال بر تسلط به این زبان را ( در سطح B2 ) قبل از ورود به دانشگاه کسب نمایند . گفتنی است  کشور آلمان مجوز یادگیری زبان آلمانی را در کشور آلمان به دانشجویان اعطا نمی نماید .

وکلای موسسه حقوقی نوباوران ، میتوانند شما را در راستای یافتن آموزشگاه های تدریس زبان آلمانی ممتازی یاری رسانند .

 همان طور که در مطالب قبلی ذکر کردیم متقاضیان می توانند در دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنند . افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند می بایستی مدرک Ielts 6-6.5 را به دانشگاه ارائه دهند . علاقه مندانی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند اما مدرک ندارند نگران نباشند زیرا مموسسه حقوقی نوباوران با داشتن دوره های فشرده زبان انگلیسی در مدت زمان محدود شما را به نتیجه دلخواهتان می رساند.

  • حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور آلمان مجوز کار در محدوده ای ۲۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد .

  • هزینه های زندگی

همان طور که در مطالب قبلی ذکر شد تحصیل در کشور آلمان به صورت رایگان است و فرد دانشجو فقط باید هزینه های ماهیانه ی زندگی خود را متقبل شود . که دولت آلمان با توجه به این که به دانشجویان در هفته اجازه کار بین ۱۰ تا ۲۰ ساعت را داده است . آنها می توانند بابت هر ساعت کار بین ۱۰ تا ۷ یورو را کسب کرده قسمتی از مخارج زندگی خود را پرداخت نمایند . هزینه زندگی در آلمان حداقل ۵۰۰ یورو در ماه می باشد که بیشترین هزینه را مسکن در بردارد. ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور آلمان را داشته باشد قبل از رفتن به آلمان و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در آلمان است.

کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور آلمان مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان آلمانی مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی  راپیداکنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند . این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور آلمان بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور آلمان کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم پروسه گرفتن پاس آلمانی را بگذرانند.

تحصیل در مقطع دکترای کشور آلمان

کشور آلمان همانند سایر کشورهای پیشتاز در بحث تحصیل ، به دانش جویان در حال تحصیل در مقطع دکترا ، توجه ویژه ای دارد و جهت پرداخت مخارج تحصیل ایشان،شرایط ویژه ای را جهت تسهیل طول دوره ی دکترا در این کشور در این کشور فراهم آورده است.

بصورت کلی تحصیلات در مقطع دکترا در دانشگاه های کشور آلمان به ۲ صورت تحصیل با بورسیه تحصیلی و تحصیل در شرایطی که دانشجو شهریه ی دانشگاه را شخصا پرداخت می کند،صورت می پذیرد.

تحصیل در شرایطی که دانشجو مستلزم به پرداخت هزینه در دانشگاههای کشور آلمان می باشد، همانند اخذ پذیرش د مقطع فوق لیسانس کشور آلمان می باشد ولیکن در این مطلب شرایط لازم جهت اخذ فرصت تحصیل در مقطع دکترا به همراه اخذ بورسیه تحصیلی می پردازیم.

با توجه به این نکته که کشور آلمان برای افرادی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند،حقوقی ماهیانه به میزان تقریبا ۲ هزار دلار را مدنظر قرار می دهند ، فلذا دانشجویان ایرانی رقابت بسیار سختی را در راستای اخذ بورسیه دکترا در کشور آلمان در پیش دارند.

در جهت اخذ بورسیه ی تحصیل مقطع دکترا در کشور آلمان فرد متقاضی می بایست پارامترهای ذیل را احراز نمائد:

۱)در دست داشتن مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر

۲)اخد مدرک دال بر تسلط کافی و زبان انگلیسی (حداقل آیلتس ۶٫۵)

۳)جلب نظر یک استاد مشاور (supervisor) که تز دکترا فرد را پشتبانی نماید.

۴)داشتن تالیفات از قبیل مقالات بین المللی ، کتاب و …

۵)داشتن همه و یا تعدادی از آیتم های ذکر شده،می توان در راستای افزایش شانس فرد در جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید.

  • زبان تدریس

بسیاری از رشته های مهندسی در مقطع دکترا در کشور آلمان به زبان انگلیسی ارائه میشوند . موسسه حقوقی نوباوران با توجه به تعداد زیاد پرونده های ارسالی به سفارت آلمان و سابقه بسیار طولانی وکلای این موسسه در امر پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان ، طول دوره ی یادگیری زبان آلمانی برای افراد مبتدی حدودا ۶ تا ۱۰ ماه تخمین میزند .

  • حق کار

دانشجویان مقطع دکترا کشور آلمان مجوز کار در محدوده ای ۳۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد .

حال این سوال مطرح میگردد که آیا هر کس می تواند در حین تحصیل خود ، کار دانشجویی پیدا کند یا خیر ؟

پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است . ولیکن تجربه ارزشمند وکلای موسسه حقوقی نوباوران مبین این مطلب است که فقط به دلیل ویژگی های شخصی متفاوتی ( مثل عدم وفق پذیری با محیط ، سطح ضعیف برقراری ارتباط و یا عوامل مشابه ) می باشد

  • هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در آلمان برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن ، غذا ، رفت و آمد ، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع دکترا در کشور آلمان می باشد .

برچسب‌ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 دیدگاه ها

  1. علی می‌گه:

    سلام خسته نباشید ، میخواستم بدونم هزینه دانشگاهای المان و اتریش رایگان است؟ میشه یه توضیح بدید ؟ بعد اینکه میگن المان ساعت ۸ شب خاموشیه درسته.؟ ممنون میشم جواب بدین

  2. ماهرخ حسین وند می‌گه:

    با سلام و خسته نباشید. سوال بنده این است که اگر پسر م را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی به کشور آلمان بفرستم چه مدار ک و چه مقدار هزینه ی ماهیانه اش میباشد و هزینه ی تحصیل دارد یا رایگان است و ایا دانشگاه آنجا شرط معدل دارد یا خیر و در چه شهر هایی میتوان پذیرش گرفت. و چه زمانی باید اقدام کنم الان فرزند من کنکوری میباشد یعنی تیر ماه کنکور دارد .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تحصیل در جمهوری چک تحصیل در ایتالیا تحصیل در نروژ تحصیل در فنلاند تحصیل در هند تحصیل در اسپانیا تحصیل در اتریش تحصیل در بلاروس تحصیل در ایسلند تحصیل در اسپانیا تحصیل در لهستان تحصیل در اتریش تحصیل در نروژ تحصیل در فنلاند تحصیل در مجارستان تحصیل در مجارستان تحصیل در آلمان تحصیل در آمریکا تحصیل در کانادا تحصیل در انگلستان تحصیل در استرالیا تحصیل در روسیه iran dates exporters kimia dates اقامت اروپا