تحصیل در فنلاند

تحصیل در فنلاند

فنلاند از جمله پنج کشور اروپایی است که کماکان تحصیل را بصورت رایگان برای دانشجویانی که قصد تحصیل در فنلاند و اخذ اقامت این کشور را دارند، مهیا می سازد.

برخی از رشته ها در تعدادی از دانشگاههای فنلاند، طرح گرفتن شهریه را از دانشجویان اجرا کرده اند ولی بیشتر رشته ها و دانشگاه ها هنوز کماکان بصورت رایگان اند.

در فنلاند ۵۰ مرکز آموزش عالی زیر نظر وزارت آموزش فعالیت می کنند که تنها شرط ورود به این مراکز داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و قبولی در آزمون سراسری می باشد.

زبان تحصیل در دانشگاههای فنلاندی،سوئدی و گاهی هم انگلیسی است. تفاوت پلی تکنیک ها با دانشگاهها در کاربردی و حرفه ای بودن تحصیلات است.شرط ورود به پلی تکنیک ها داشتن دیپلم حرفه ای و موفقیت در آزمون ورودی هر پلی تکنیک به همراه سابقه کار است.

 موسسه مهاجرتی آریانا پارس با استفاده از وکلای دادگستری ایران و مجرب به قوانین حقوق بین الملل شما را در راستای اخذ پذیزش و اخذ ویزای تحصیلی فنلاند یاری می رساند

تحصیل قبل دانشگاهی کشور فنلاند

زمان شروع این دوره از ۷ سالگی شروع می شود که بصورت اجباری خواهد بود. این دوره ۹ سال به طول می انجامد. این تحصیلات شامل ۶ سال ابتدایی و ۳ سال متوسطه است. پس از اتمام این دوره دانش آموزان وارد دبیرستان می شوندکه ۲ راه برای انتخاب دارند دسته اول نظری و دسته دوم فنی می باشد. طول دوره دبیرستان از سه تا چهار سال است . کلیه دانش آموزان پس از اتمام دوره دبیرستان در آزمون سراسری دانشگاه ها شرکت می کنند.

گفتنی است تحصیلات در مقطع دبیرستان تماما به زبان فنلاند می باشد و دانشجویان مشتاق به اخذ پذیرش در این مقطع قطعا می بایست مدارکی دال بر تسلط ایشان بر زبان فنلاندی ( سطح حداقل( B1 را جهت دریافت ویزای دانشجویی این کشور تسلیم سفارت فنلاند کنند .

تحصیل در مقطع لیسانس کشور فنلاند

طول مدت تحصیلات در مقطع لیسانس سه تا چهار سال است و بصورت تمام وقت ارائه می شود که حداقل شامل ۱۲۰ واحد می باشد .در سال آخر دانشجو باید پژوهش علمی را همراه پایان نامه ارائه دهد.

تحصیلات در مقطع لیسانس در بیشتر  رشته های ارائه شده در کشور فنلاند به زبان این کشور یعنی فنلاندی می باشد و دانشجوی متقاضی اخذ پذیرش در مقطع لیسانس کشور فنلاند ملزم به ارائه مدرکی دال بر تسلط بر زبان فنلاندی قبل از ورود به دانشگاه های کشور فنلاند می باشد .

مطلب فوق مشکلات بزرگی فراروی دانشجویان در این مقطع است و با توجه به اینکه در ایران نهادی جهت یادگیری زبان فنلاندی وجود ندارد در اکثر موارد تحصیلی در مقطع لیسانس در کشور فنلاند میسر نمیشود ولیکن موسسه مهاجرتی  آریاناپارس افرادی که متقاضی تحصیل در مقطع لیسانس در کشوری اروپایی و به صورت رایگان می باشند به مطالعه مطالب مربوط به صفحه ی تحصیل در اتریش دعوت می نماید .

زبان تدریس

همان طور که ذکر شد ، زبان تدریس در مقطع کارشناسی کشور فنلاند به زبان فنلاندی است ولیکن این کشور مدرک دال بر تسلط زبان فنلاندی را همان بدو ورود از دانشجو تقاضا می کند و فرصت یادگیری را داخل این کشور به دانشجو نمی دهد . ولیکن مدرک زبان در لحظه ی پذیرش الزامی نیست .با توجه به این نکته در مطلب فوق ذکر شد که نهادی برای ارائه زبان فنلاندی در ایران وجود ندارد.گرفتن این مدرک برای رفتن به مقطع لیسانس الزامیست ، علاقه مندان به تحصیل در خارج از کشور برای اینکه با چنین مشکلاتی روبرو نشوند می توانند برای مقطع لیسانس ، کشوری انگلیسی زبان را انتخاب کنند تا با مشکلات زبان مواجهه نشوند،بطور مثال کشور هایی نظیر انگلستان ،آمریکا ،استرالیا با توجه به اینکه مقطع تحصیلی لیسانس در همه ی کشور ها ۴ ساله است و فقط کشور انگلستان است که طول دوره ی آن سه ساله و یک سال در زمان شما صرفه جویی خواهد کرد.

حق کار در مقطع لیسانس

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور فنلاند مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال را مهیا کند .در کشور هایی نظیر فنلاند ارجحیت برای گرفتن کار با کسانی است که زبان فنلاندی خوبی دارند.

حال این سوال مطرح میگردد که آیا هر کس می تواند در حین تحصیل خود ، کار دانشجویی پیدا کند یا خیر ؟ پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است . ولیکن تجربه ارزشمند وکلای موسسه مهاجرتی آریاناپارس مبین این مطلب است که فقط به دلیل ویژگی های شخصی متفاوت فرد( مثل عدم وفق پذیری با محیط ، سطح ضعیف برقراری ارتباط و یا عوامل مشابه ) می باشد .

تحصیل در مقطع فوق لیسانس کشور فنلاند

بسیاری از رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی ارائه می شوند . تعداد زیادی از دانشجویان متقاضی تحصیل در کشور فنلاند با هدف کار در کشورهای اروپایی و به خصوص منطقه اسکاندیناوی ( کشور های سوئد ، دانمارک و فنلاند ) و به بهانه ی تحصیل در فنلاند اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کشور فنلاند می نمایند تا با اتمام دوره کارشناسی خود در دانشگاه های کشور فنلاند  ، شانس خود را از یکسو برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و از سوی دیگر برای یافتن یک فرصت شغل ممتاز در رقابت با سایر متقاضیان افزایش میدهد .

تحصیل در مقطع دکترای کشور فنلاند

روند اخذ پذیرش در مقطع دکتری در فنلاند شامل:

۱٫یافتن مکان خالی تحقیقاتی در یک دانشگاه
۲٫ارتباط با استاد مربوط به گروه تحقیقاتی یافته شده
۳٫گرفتن نظر موافق استاد نسبت به سوابق شما
۴٫صحبت برای پشتیبانی مالی
۵٫گرفتن نامه پذیرش
۶٫مراجعه به سفارت

جالب است بدانید که برای اقدام در مقطع دکتری هیچگونه زمانی(Deadline) وجود ندارد. در مقطع دکتری کمک هزینه هایی وجود دارد از قبیل کمک هزینه ای که دانشجو برای کار بروی پروژه دریافت می کند و کلاس هایی که برای مقاطع پایین تر وجود دارد.

کمک هزینه تحصیلی

به علت رایگان بودن تحصیل در فنلاند تقریبا هیچگونه کمک هزینه ای در دانشگاههای فنلاند وجود ندارد و دانشجو ملزم به تامین نمودن هزینه زندگی خود است. با این وجود در بعضی از دانشگاهها به بعضی از دانشجویان خاص که از لحاظ علمی در مرتبه خوبی قرار دارند کمک هزینه داده میشود ولی این موارد در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس بسیار نادر است و میتوان اینگونه فرض کرد که کمک هزینه ای برای دانشجویان این مقاطع وجود ندارد. در مقطع دکترا علاوه بر کمک هزینه ای(حقوق) که دانشجو برای کار بر روی پروژه دریافت میکند، کلاسهایی برای مقاطع پائینتر(لیسانس و فوق لیسانس) وجود دارد که دانشجو با تدریس در آن کلاسها مبلغ نه چندان زیادی دریافت خواهد کرد که بیشتر به عنوان کمک هزینه در نظر گرفته میشود تا حقوقی که کفایت زندگی در این کشور را بکند.حق کار

حق کار

دانشجویان مقطع دکترا کشور فنلاند مجوز کار در محدوده ای ۳۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد .

هزینه های زندگی

فنلاند یکی از کشورهایی است که بیشترین مالیات را در اروپا دارا میباشد  . هزینه های زندگی در فنلاند برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰  تا ۸۰۰ یورو در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن ، غذا ،  رفت و آمد ، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع دکترا در کشور فنلاند می باشد .

شرایط تحصیل در فنلاند  فاصله بین سالهای تحصیل در مقطع لیسانس تا فوق لیسانس نباید بیشتر از ۵ سال باشد ، و جهت ادامه تحصیل در کشور فنلاند و در مقطع فوق لیسانس داشتن نمرۀ ۶٫۵ در آزمون IELTS الزامی میباشد، و حداقل معدل جهت ادامه تحصیل در فوق لیسانس ۱۳ میباشد. و همچنین جهت تحصیل در مقطع دکترا در فنلاند شما نیاز به نمرۀ آیلتس آکادمیک ۷و در بعضی مواقع GREدارید و حداقل معدل در دورۀ دکترا ۱۵ میباشد.

زمان شروع کلاسها در فصل پاییز و در آخر تابستان ،تقریبآ اواخر شهریور و اوایل مهرماه است،  امکان گرفتن خوابگاه نیز برای دانشجویان با هزینه ایی کم در حدود ۲۵۰ یورو و به بالا در فنلاند موجود میباشد ، کلیۀ هزینه های زندگی یک دانشجو در دورۀ تحصیل و زندگی خود در کشور فنلاند در حدود ۷۰۰۰ یورو در سال میباشد که این مبلغ در مقابل هزینه های زندگی و تحصیل در انگلستان و یا زندگی و تحصیل در آلمان و یا زندگی و تحصیل در آمریکا و زندگی و تحصیل در کانادا بسیار پایینتر و مقرون بصرفه تر میباشد. پیشنهاد میشود جهت مخارج ماهانه خود به ازای هرماه ۷۰۰-۹۰۰ یورو مد نظر داشته باشند. دانشجو بهنگام تحصیل در فنلاند از بیمه تحصیلی دانشجویی برخوردار میباشد ، زبان تحصیل در فنلاند انگلیسی میباشد و دانشجو نیازی به یادگیری زبان دیگری به جز انگلیسی ندارد. دانشجویان در دورۀ تحصیل در فنلاند اجازۀ ۲۰ ساعت کار در هفته را دارند.

حداقل معدل در مقطع کارشناسی در فنلاند ۱۳ میباشد ، طول دورۀ کارشناسی در فنلاند تقریبآ ۳ تا ۴ سال میباشد ،حداقل معدل در دورۀ کارشناسی ارشد ۱۳ و حداقل معدل در دورۀ دکترا در فنلاند ۱۵ میباشد، طول دورۀ تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در فنلاند ۲ سال و طول دورۀ تحصیل در مقطع دکترا در فنلاند حدود ۳ تا ۵ سال میباشد.

امکان بورسیه  بطور خاص فقط در مقطع دکترا وجود دارد و برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بسختی میتوان بورسیه گرفت، این بدین خاطر است که دولت تمامی هزینه های تحصیلی را پوشش میدهد و دانشجو کاملآ رایگان در حال تحصیل میباشد و شما متقاضی عزیز باید آمادگی مدیریت هزینه های زندگی در فنلاند بهنگام تحصیل در فنلاند را داشته باشید و توانایی پرداختهزینه های مسکن و خورد و خوراک و رفت و آمد و پوشاک خود را داشته باشید. همچنین امکان بورسیه جهت Post-Docهم فعلآ وجود ندارد. در حال حاضر امکان تحصیل رایگان برای همۀ رشته ها به جز پزشکی و هنر در فنلاند وجود  دارد.

امکان کار بصورت پاره وقت برای دانشجویان وجود  دارد، ولیکن  پیدا کردن کار برای کسانیکه زبان فنلاندی و یا سوئدی نمیدانند خیلی دشوار است .به همین خاطر است که نمیتوانید برای درآمد داشتن جهت مخارج زندگی در فنلاند روی داشتن شغل حساب باز کنید و حتمآ باید از قبل پس انداز به همراه خود داشته باشید.

تحصیل در دورۀ دکترا در کشور فنلاند کاملآ رقابتی است و بدلیل داشتن شرایط خوبی همچون رایگان بودن تحصیل متقاضیان تحصیل در دورۀ دکترا در دانشگاههای فنلاند باید از شرایط بسیار خوبی برخوردار باشند. و تمامی دروس در این مقطع به زبان انگلیسی میباشد.

اخذ ویزای تحصیلی فنلاند

در هنگام اخذ ویزای تحصیلی فنلاند ، ابتدا به شما یک ویزای موقت میدهند که وارد فنلاند شوید ، و پس از انجام امور مرتبط با دانشگاه باید به اداره مهاجرت رجوع  کرده و درخواست کارت اقامت را بدهید ، اقامت شما موقت یکساله میباشد و بنا به لزوم  هرساله تمدید میگردد. از سال ۲۰۱۲ ببعد کارت اقامت بطور مسقیم در خود سفارت فنلاند در تهران صادر و به متقاضی داده میشود.

مشروح مدارک مورد نیاز :

۱-     ارائۀ پذیرش از دانشگاه و یا فایل آن بهمراه دو نسخه کپی.

۲-     مدرک زبان بهمراه دو نسخه کپی از آن.

۳-     بیمه یکساله با اعتبار ۳۰۰۰۰ یورو که باید آنرا از سایت swiss careبه مبلغ ۲۱۹ یورو خریداری کرده باشید بهمراه دو نسخه کپی از آن.

۴-     پاسپورت و دو نسخه کپی از آن ، اگر کمتر از یکسال از اعتبار پاسپورت شما گذشته است پیشنهاد میشود حتمآ آنرا تعویض نمایید.

۵-     اصل شناسنامه و دو نسخه کپی از آن .

۶-     دو قطعه عکس رنگی ۶*۴

۷-     نامه تمکن مالی از بانک به میزان ۱۰۰۰۰ یورو و دو نسخه کپی از آن .

۸-     مدارک فارغ التحصیلی از دبیرستان ببعد بهمراه ریز نمرات.

۹-     حتمآ CVداشته باشید و اگر ندارید تنظیم کنید.

بطور کلی از همۀ مدارک بالا یک اصل بهمراه دو کپی ارائه شود.

دانشگاهها در فنلاند به دو دستۀ پلی تکنیک universities of applied scienceو دانشگاههای معمولی تقسیم میشوند.

دانشگاههای پلی تکنیک از معدود دانشگاههایی هستند که در دورۀ  لیسانس دانشجو میگیرند و تحصیل در آنها به زبان انگلیسی میباشد. در این دانشگاهها بیشتر به مسائل حرفه ایی و عملی میپردازند و بسیاری از دانشجویان این دانشگاهها دارای سن بالا نیز هستند و اغلب شاغل میباشند . مدرک این دانشگاهها اغلب جهت پیدا کردن کار در فنلاند مناسب میباشند.و مدرکی که از این دانشگاه دریافت میکنید معادل لیسانس است که مورد تایید وزارت علوم ایران نیز میباشد ولیکن اگر بخواهید در دانشگاههای دیگر فنلاند ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد داشته باشید مدرک شما مورد تایید نمیباشد و شما ملزم به گذراندن یک سری واحدهای اضافی، تقریبآ ۵ درس هستید تا مدرکتان جهت ادامه تحصیل در دانشگاههای عادی فنلاند مورد تایید قرار گیرد ،در دانشگاههای معمولی فنلاند نیز دروس در دورۀ کارشناسی به زبان انگلیسی نمیباشند .

چنانچه در قبل هم آوردیم ، بخاطر رایگان بودن تحصیل در فنلاند ، تحصیل در فنلاند متقاضیان زیادی را دارا میباشد و به همین دلیل رقابت سنگین است و زمان ثبت نام و ارسال مدارک از اهمیت ویژه ایی برخوردار است و چنانچه در زمان معین شده اقدام نفرمایید ،پروندۀ شما رد میشود.

برای دانشجویان بین المللی نیز امکان تحصیل رایگان به زبان انگلیسی نیز موجود میباشد.  پس از پایان دورۀ تحصیل در فنلاند ،امکانتبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری نیز وجود دارد. دانشجویان بین المللی میتوانند بعد از اتمام تحصیلات در فنلاند درخواست تمدید ویزای موقت خود را بدهند و یکسال اقامتشان تمدید خواهد شد به جهت پیدا کردن شغل در کشور فنلاند و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری.

فارغ التحصیل بودن از دانشگاههایی همانند پیام نور و یا علمی کاربردی نیز خدشه ایی به روند اخذ پذیرش و ویزای شما وارد نمیکند و در این روند ، اخذ پذیرش و ویزای شما بستگی به تمامی عوامل و شرایط شما همچون نمرۀ زبان و معدل دانشگاهی و ظرفیت دانشگاه در رشتۀ خاص مد نظرتان ، مدرک تحصیلی ، ریزنمرات و … دارد .

تحصیل در دورۀ دکترا در کشور فنلاند تاریخ پایان خاصی ندارد و در همۀ اوقات از سال میتوان وارد این مقطع شد و پذیرش شما در دورۀ دکترا مبتنی بر اینست که مدرک فوق لیسانستان را اخذ نموده باشید و بتوانید نظر مثبت یک استاد دانشگاه را جهت راهیابی به پروژه های مختلف جلب کنید . و جهت اینکار میبایست پروپوزال خود را به آدرس اساتید دانشگاههای مختلف ایمیل نمایید.

چنانچه  دارای تابعیت یکی از کشورهای اسکاندیناوی هستید نیازی به اجازۀ اقامت ندارید. ولی اگر تحصیل شما بیشتر از ۶ ماه بطول می انجامد شما موظف هستید خود را به ادارۀ ثبت احوال محل خود معرفی کرده و در آنجا ثبت نام نمایید. در صورتیکه دارای تابعیت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا هستید نیزاجازۀ اقامت را نیاز ندارید ولیکن اگر تحصیل شما بیش از ۳ ماه بطول می انجامد باید در ادارۀ پلیس شهر محل سکونت خود ثبت نام نمایید. چنانچه دارای تابعیت از کشورهای اسکاندیناوی واتحادیه اروپا نمی باشید  و در صورتیکه متقاضی تحصیل در فنلاند باشید نیاز به اجازۀ اقامت خواهید داشت .

در اینجا لیست مهمترین دانشگاههای فنلاند را برایتان فراهم آورده ایم:

Finland Universities

Åbo Akademi University

University of Helsinki

University of Joensuu

University of Jyväskylä

University of Kuopio

University of Lapland

University of Oulu

University of Tampere

University of Turku

University of Vaasa

Åland Polytechnic

Arcada

Central Ostrobothnia University of Applied Sciences

Diaconia University of Applied Sciences

EVTEK University of Applied Sciences

HAMK University of Applied Sciences

Helsinki Polytechnic Stadia

HUMAK University of Applied Sciences

Jyväskylä University of Applied Sciences

Kajaani University of Applied Sciences

Kemi-Tornio University of Applied Sciences

Kymenlaakso University of Applied Sciences

Lahti University of Applied Sciences

Laurea University of Applied Sciences

Mikkeli University of Applied Sciences

North Karelia University of Applied Sciences

u Polytechnic – University of Applied Sciences

Pirkanmaa Polytechnic – University of Applied Sciences

Rovaniemi University of Applied Sciences

Satakunta University of Applied Sciences

Savonia University of Applied Sciences

South Carelia Polytechnic

Svenska Yrkeshögskolan

Sydväst Polytechnic

Tampere Polytechnic – University of Applied Sciences

Helsinki University of Technology

Lappeenranta University of Technology

Tampere University of Technology

Hanken Swedish School of Economics and Business Administration

(Helsinki School of Economics (HSE

(Turku School of Economics (TSE

Finnish Academy of Fine ArtsSibelius Academy

Theatre Academy

University of Art and Design Helsinki UIAH

HAAGA-HELIA University of Applied Sciences

برچسب‌ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 دیدگاه

  1. بنفشه می‌گه:

    باسلام وتشكر
    فوق ليسانس مديريت صنعتي رشته توليد هستم لطفا” اينجانب را جهت ادامه تحصيل در مقطع دكترا راهنمايي نمايد آيا امكان دارد درپاييزسال ۲۰۱۶ بتوانم مشغول به تحصيل شوم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تحصیل در ایتالیا تحصیل در نروژ تحصیل در فنلاند تحصیل در هند تحصیل در اسپانیا تحصیل در اتریش تحصیل در بلاروس تحصیل در ایسلند تحصیل در اسپانیا تحصیل در لهستان تحصیل در اتریش تحصیل در نروژ تحصیل در فنلاند تحصیل در مجارستان تحصیل در مجارستان