تحصیل در قبرس

جمهوری قِبرِس کشوری جزیره‌ای است، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترک‌نشین) و بخش یونانی‌نشین تقسیم می‌شود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانی‌ها ارتودوکس و ترک‌های قبرس مسلمان هستند.

جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه‌است و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا می‌باشد. قبرس از نقاط گردشگرپذیر مدیترانه‌است و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به حوزه یورو پیوست.

جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی ۸۴۰ هزار نفر است. ۷۷ درصد مردم این جزیره یونانی و ۱۸ درصد نیز از ترکان قبرس هستند.

ورود به دانشگاههای قبرس

برای ورود به دانشگاه های دولتی قبرس، امتحان ورودی اختصاصی را خود دانشگاه ها برگزار می كنند. دانشگاه ها و كالج های خصوصی شرايط سهل تری برای پذيرش دانشجو دارند. تحصيل در دانشگاه ها و كالج های اين كشور بر مبنای نظام واحدی است و در دوره Master و.Ph.Dبه همراه واحدهای تحصيلی، بايد پايان نامه پژوهشی نيز ارائه شود. وزارت تحصيلات عاليه قبرس توسط شورای SEKAP (تأييديه) وKYSATS كنترل علمی مراكز علمی را انجام می دهد و تأييديه صادر می كند. بخش يونانی نشين قبرس تنها يك دانشگاه و چند كالج بزرگ و چندين كالج كوچك دارد. بخش ترك نشين قبرس از لحاظ سطح زندگی پايينتر است، اما با كمك های دولت تركيه دانشگاه های خوبی راه انداخته است. دراين بخش، دانشگاه ها از YÖK (وزارت آموزش عالی تركيه) تأييديه دريافت میكنند. زبان تحصيل در دانشگاه های اين كشور (يونانی نشين و ترك نشين) انگليسی است و تنها استثنا دانشگاه قبرس است كه زبان رسمی آن يونانی است.

دوره های تحصیلی

۱٫ مدارك تحصیلی Certificate: بیانگر تحصيل در دانشگاه بعد از اتمام دوره دبيرستان است كه هدف از آن ارائه آموزشهاي لازم به افراد براي حضور در جامعه و انجام كار است.

Diploma . 2: شامل ۲ سال تحصیل بعداز اتمام دوره دبیرستان است.

Higher Diploma . 3: شامل ۳ سال تحصیل بعد از اتمام دوره دبیرستان است.

۴ . Bachelor: شامل ۴ سال تحصيل بعد از اتمام دوره دبيرستان است.

Master .5: شامل ۲ سال تحصيل بعد از دوره Bachelor است.

Ph.D. 6: شامل ۳ الی ۴ سال تحصيل بعد از اتمام دوره Master است.

تحصیل در مقطع لیسانس

مدت زمان دوره لیسانس در کشور قبرس ۴ سال می باشد.تحصیلات در مقطع لیسانس در اکثر رشته های ارائه شده در کشور قبرس به زبان این کشور یعنی ترکی و انگلیسی می باشد و دانشجوی متقاضی اخذ پذیرش در مقطع لیسانس کشور قبرس ملزم به ارائه مدرکی دال بر تسلط بر زبان ترکی قبل از ورود به دانشگاه های کشور قبرس می باشد ..

زبان تدریس

همان طور که ذکر شد ، زبان تدریس در مقطع کارشناسی کشور قبرس به زبان ترکی است. متقاضیان می توانند در دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنند . افرادی که قصد تحصیل به  زبان انگلیسی  را دارند می بایستی مدرک ۵٫۵_ ۶ Ielts را به دانشگاه ارائه دهند . علاقه مندانی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند اما مدرک ندارند نگران نباشند زیرا موسسه زبان آریانا پارس با داشتن دوره های فشرده زبان انگلیسی در مدت زمان محدود شما را به نتیجه دلخواهتان می رساند.

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور قبرس مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد  که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال مهیا کند .
حال این سوال مطرح میگردد که آیا هر کس می تواند در حین تحصیل خود ، کار دانشجویی پیدا کند یا خیر ؟ پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است . ولیکن تجربه ارزشمند وکلای موسسه مهاجرتی آریاناپارس مبین این مطلب است که عدم توفیق در کاریابی و وفق با محیط فقط به دلیل ویژگی های شخصی متفاوت فرد( مثل عدم وفق پذیری با محیط ، سطح ضعیف برقراری ارتباط و یا عوامل مشابه ) می باشد .

تحصیل در مقطع فوق لیسانس:

این کشور همواره مورد توجه بسیاری از متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس قرار گرفته است. کشور قبرس همچنین تحصیلات در مقطع دکترا را به صورت شغل احتساب می نماید و برای دانشجویان این مقطع حقوقی ماهیاته ، حداقل به میزان ۲۳۰۰ دلار معین میگردد . بدیهی است که شانس افرادی که مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه قبرس دریافت کرده اند بسیار بیشتر از رقبای خود می باشد پس کشور قبرس می تواند مقصد بسیار مناسبی جهت ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس برای افرادی باشد که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترا و بهره مند شدن از شرایط استثنایی کشور قبرس در این مقطع را دارا میباشند .

طول دوره تحصیلات در مقطع فوق لیسانس در کشور قبرس در همه رشته ها بین ۱ تا ۲ سال می باشد .

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور قبرس مجوز کار در محدوده ای ۲۰ ساعته بصورت هفتگی را دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال مهیا کند .
حال این سوال مطرح می گردد که آیا هر کس می تواند در حین تحصیل خود ، کار دانشجویی پیدا کند یا خیر ؟ پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است . ولیکن تجربه ارزشمند وکلای موسسه مهاجرتی آریاناپارس مبین این مطلب است که عدم توفیق در کاریابی و وفق با محیط فقط به دلیل ویژگی های شخصی متفاوت فردی( مثل عدم وفق پذیری با محیط ، سطح ضعیف برقراری ارتباط و یا عوامل مشابه ) می باشد .

هزینه تحصیل

هزینه های تحصیل در هر سال به صورت سالیانه بین ۱۰ تا ۱۲ یورو می باشد . گفتنی است دانشجویانی که از شرایط ویژه ای نظیر داشتن مقاله ی بین المللی ، معدل بالا و رشته – دانشگاه های مناسب برخوردار باشند ، شانس اخذ بورسیه های تحصیلی را نیز دارا میباشند .

تحصیل در مقطع دکترا

بصورت کلی تحصیلات در مقطع دکترا در دانشگاه های کشور قبرس به ۲ صورت تحصیل با بورسیه تحصیلی و تحصیل در شرایطی که دانشجو شهریه ی دانشگاه را شخصا پرداخت می کند،صورت می پذیرد.

تحصیل در شرایطی که دانشجو مستلزم به پرداخت هزینه در دانشگاههای کشور قبرس می باشد، همانند اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس کشور قبرس می باشد ولیکن در این مطلب شرایط لازم جهت اخذ فرصت تحصیل در مقطع دکترا به همراه اخذ بورسیه تحصیلی می پردازیم.

با توجه به این نکته که کشور قبرس برای افرادی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند،حقوقی ماهیانه به میزان تقریبا ۲ هزار دلار را مدنظر قرار می دهند ، فلذا دانشجویان ایرانی رقابت بسیار سختی را در راستای اخذ بورسیه دکترا در کشور قبرس در پیش دارند.

در جهت اخذ بورسیه ی تحصیلی مقطع دکترا در کشور قبرس فرد متقاضی می بایست پارامترهای ذیل را احراز نماید:

۱)در دست داشتن مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر

۲)اخد مدرک دال بر تسلط کافی بر زبان انگلیسی (حداقل آیلتس ۶٫۵)

۳)جلب نظر یک استاد مشاور (supervisor) که تز دکترای فرد را پشتیبانی نماید.

۴)داشتن تالیفات از قبیل مقالات بین المللی ، کتاب و …

۵)داشتن همه و یا تعدادی از آیتم های ذکر شده،می توان در راستای افزایش شانس فرد در جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید.

حق کار

دانشجویان مقطع دکترا کشور قبرس مجوز کار در محدوده ای ۳۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد  که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد .

هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در قبرس برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن ، غذا ، رفت و آمد ، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل  در مقطع دکترا در کشور قبرس می باشد .

مدرک دکترا مشروط به انتشار حداقل یک مقاله کامل(FULL PAPER) در نشریات معتبر علمی- پژوهشی که دارای نماد (INDEX) بین المللی باشد قابل بررسی و ارزشیابی است.رساله دکترا باید توسط شخص متقاضی باشد و از طریق مترجم قابل قبول نمی باشد.

اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۴

تحصیل در قبرس

جمهوری قِبرِس کشوری جزیره‌ای است، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترک‌نشین) و بخش یونانی‌نشین تقسیم می‌شود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانی‌ها ارتودوکس و ترک‌های […]
تحصیل در اوکراین تحصیل در جمهوری چک تحصیل در ایتالیا تحصیل در نروژ تحصیل در فنلاند تحصیل در هند تحصیل در اسپانیا تحصیل در آلمان تحصیل در استرالیا اقامت اروپا تحصیل در چین تحصیل در سوئد تحصیل در انگلستان تحصیل در کانادا تحصیل در آمریکا تحصیل در لهستان تحصیل در روسیه تحصیل در اتریش تحصیل در بلاروس تحصیل در بنگلادش تحصیل در قبرس تحصیل در مالزی